Wij zoeken een nieuwe collega met Passie! (Blog)

New PrettyBlog!


Op onze social media kanalen hebben wij kort geleden een poll gezet over carrière prioriteiten, en wat hebben we hier veel leuke en verschillende antwoorden op gehad. Dit is echt voor iedereen anders en wij dachten leuk wat meer de diepte in te gaan op verschillende onderwerpen.


Deze PrettyBlog gaat over: Elke dag geïnspireerd worden op het werk.


,Wij zoeken een nieuwe collega met Passie'

,Voor functie X zijn wij op zoek naar een gepassioneerde ...'


Het lijkt een ontzettend hot topic te zijn in de tijd waar we in leven. Passie hebben voor je job, voor alles wat je doet. Dat als je een passie hebt voor iets, dat dat goed voor je zou zijn. Wat is passie nu eigenlijk? En wat als, je helemaal niet weet of je wel een passie hebt?


Als je het woord passie intypt in een zoekmachine, krijg je onder andere de volgende uitkomsten:


* Drang, liefde, hartstochtelijke liefhebberij, gloed, verliefdheid, vurigheid, vuur en ijver. Maar ook een groot verlangen naar iets, of grote liefde voor iets.


Ook gevonden:


*Passie is de energie die als brandstof kan werken voor een project of taak. Het is als inspiratie. Als we opgaan in iets waar we gepassioneerd over zijn, voelen we ons vrij van externe belemmeringen. Tijd is minder belangrijk en we hebben een gevoel van flow. (Scott Barry Kaufman, 2012)
Larissa & Laurie


Zoals jullie weten, werken Larissa en ikzelf heel graag samen. We zijn allebei goed in andere dingen, en gelukkig maar, anders zaten we heel de tijd in elkaars vaarwater. On the long run, worden allebei blij van het samen (langs) elkaar werken aan lange en korte projecten en het dan tot een succes zien uitbloeien zodra we onze gezamenlijke ingrediënten samenvoegen. Dan maakt ons hart echt een sprongetje!


Daarnaast is ons einddoel elke dag hetzelfde, wat ons drijft van binnenuit: anderen op een inspirerende manier helpen aan hun droombaan (waar zij dus een 'passie' voor hebben).

Hier worden wij nou ECHT blij van. Maar in de weg ernaartoe, het proces, is de intentie bij alles wat we doen op alle fronten mee te denken met de ander en een ander echt een spring plank te kunnen geven en op supportende manier voor te bereiden op succes.


Dan, als wij meedraaien op de winkelvloer, vinden wij het allerleukste van het werk contacten leggen met de gasten. Hen een fantastisch winkel moment mee te geven, wat een mooie herinnering en een goed gevoel geeft. Met je advies heb je de gelegenheid echt naar iemand te luisteren, echt naar iemand te kijken, en zo een pracht advies mee te geven met het zelfvertrouwen dat ze dit thuis ook daadwerkelijk zelf kunnen gaan doen. Het gevoel wat ons dat uiteindelijk geeft, vinden we het mooiste wat er is. Je zou het zomaar allemaal inspiratie of passie kunnen noemen..


Hoe 'vind' ik mijn passie?

Er ligt helaas geen schatkaart onder iedereens bed met de route naar je eigen passie. Denk je (nog) geen passie te hebben, of wil je er graag achter komen wat je passie is?
Veel mensen komen hier vroeg of laat achter. Soms lijkt het alsof anderen meteen al na het voortgezet onderwijs weten: ik ga deze kant op. Anderen, beginnen aan meerdere totaal verschillende opleidingen en komen er later achter. Het is allemaal perfect, iedereen op zijn eigen manier en tempo. Probeer het proces licht te nemen en niet te zwaar aan te tillen. Je hoeft geen antwoord te hebben op de vraag waarom je hier op aarde bent. Dat ga je juist ontdekken op reis, terwijl je leeft!


Wat maakt je blij?

Stel jezelf goede en vooral simpele vragen. Wanneer, als je wat doet, sta je enorm in je kracht? Wat vond je als kind leuk om te doen? Op welke momenten is je energie hoog? Waar wil je meer van weten, oftewel wat inspireert je? Laat de druk van je schouders vallen en wees nieuwsgierig en probeer dingen uit waar je ook maar een kleine sparkle van enthousiasme bij voelt. Dit kan een dagje meelopen zijn met iemand met een leuke baan, vrijwilligerswerk (staat ook heel goed op je cv) en/of doe een cursus!


Laat je door niemand iets wijsmaken

De druk die je kunt hebben als je het nog niet helemaal weet, kan ongemakkelijk zijn.

Bijvoorbeeld de mening van anderen, dat je van je hobby niet je werk zou kunnen maken. Dromen volgen van anderen in plaats dan die van jezelf. Dat je voor een bepaalde leeftijd alles maar op de rit moet hebben.. En dan lijkt het ook nog zo dat anderen het wel allemaal al voor elkaar hebben. Dat is niet zo, echt niet. Niet iedereen is hier open over. Volg je pad vanuit jezelf, wat voor jou goed voelt. Jouw leven en jouw keuzes. Laat verwachtingen van de ander bij de ander.


Je passie nu, hoeft niet je passie voor altijd te zijn.


Zie het leven als een reis, je bent continue in beweging en ontwikkeling. Je hebt altijd een keuze. Je kunt altijd een andere weg inslaan en een ander pad bewandelen. Geef jezelf ruimte om antwoorden op vragen te krijgen. Geef er jezelf heel je leven de tijd voor. Voor altijd op ontdekking en in ontwikkeling!


Voor ons is dagelijks geïnspireerd worden op het werk ontzettend in lijn met het hebben van Passie. Je aangetrokken voelen tot een activiteit, taak of bezigheid, waar je voor leeft. Je ervaart plezier en energie en de tijd gaat snel! Je voelt het met hart en ziel. Je laat je niet leiden door externe factoren als meningen van anderen of sociaal wenselijke factoren. Je moet het niet van jezelf maar je wilt het voor jezelf!


Auteur: Laurie Kruiper

PS: De titel van dit artikel is wellicht misleidend en geen nieuwe vacature. Open solliciteren kan altijd en dit mag naar info@prettysales.nl verras ons ✨

Recente blogposts

Alles weergeven

Assistant Store Manager Morphe Cosmetics

Finally! Morphe Cosmetics komt naar Nederland! Voor deze rol is PrettySales exclusief op zoek naar DE Assistent Store Manager voor de binnenkort te openen Morphe Store in de Kalverstraat te Amsterdam.

© 2019 PrettySales, gevestigd te s-Gravenhage en ingeschreven in het Handelsregister onder KvK-nummer 73114421
Op al onze diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing. 
Bij PrettySales vinden we jouw privacy erg belangrijk. Dit betekent dat wij vertrouwelijk, zorgvuldig en volgens de geldende privacywetgeving (AVG) omgaan met de gegevens die wij over jou te weten komen. Download hieronder de Voorwaarden en de Privacy Statement.

  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon