Blogpost: A goal without a plan, is just a wish

Hoe zit het met jouw doelen anno Oktober 2020? Of ‘verstop’ jij je achter Corona?4 gemakkelijke stappen om je persoonlijke doelen te checken zo in het laatste kwartaal van het jaar. Loop jij op schema?

Het is inmiddels Oktober 2020. OKTOBER.. Can’t believe it! Hoe snel zijn deze 9 maanden van het jaar gegaan? Of heb jij ze juist als extreem langzaam ervaren, ook dat kan. Officieel zitten we dus in het laatste kwartaal van 2020. Meer dan ooit hebben we kunnen zien hoeveel kan veranderen in 9 maanden tijd.

En dan Career/Business-Wise: Hoe zit het met je doelen?

Waar sta je nu, zo in het laatste kwartaal van 2020? Heb jij de doelen behaald die je jezelf in januari hebt gesteld? Of, heb jij je doelen misschien wel opgegeven? We zijn aangekomen in het laatste kwartaal, een prima tijd wellicht om een check-in te doen met jouw persoonlijke doelen.


1. Check je gestelde doelen


Wat heb je gedaan, waar ga je naartoe en hoe ga je dat vanaf nu lekker productief aanpakken? Wees niet bang om terug te kijken naar de doelen of goede voornemens die je je eerder dit jaar hebt voorgenomen. Tuurlijk, het kan ongetwijfeld een beetje teleurstellend zijn als je ergens mee ben gestopt, of gestopt bent met de vooruitgang richting jouw doelen. Het is helemaal ok.  Daar is deze goal check-in ook voor bedoeld. Daarnaast, jongens… het was me toch ook een zeer bijzonder en ik denk voor velen het meest bizarre 9 maanden van überhaupt elk jaar ooit? Enfin, nu is de tijd om terug op de rails te komen en jouw doelen weer scherp te stellen, om ze vervolgens te gaan Crushen!


2. Update en beslis wat je (dit jaar) nog wilt en gaat bereiken


Scan je (eerder gestelde) doelen goed, neem ze onder de loep. Update ze en/of maak indien nodig, veranderingen op je bestaande doelen. Pas ze aan met de nieuwe huidige omgeving, en de nieuwe omstandigheden.

Als je ergens mee gestopt bent, omdat iets niet meer werkte of je had opeens een andere prioriteit of je moest iets anders doen. Schrijf ze opnieuw en wees niet bang ze bij te stellen of misschien zelfs te vervangen voor een nieuw doel.


Bij de doelen van PrettySales proberen we het altijd realistisch te houden. Ik dan, want ik ben vaak TE realistisch, gelukkig hebben we Larissa.. She dreams soo big it scares me! Hahah.. Schijnt heel goed te zijn 


 Het laatste kwartaal is voor sommige doelen wellicht te kort tijd, but hey, if you can dream it, you can do it, nietwaar?


3. Hak je doelen in stukjes


Maar begin hierbij zeker met het einddoel in zicht, waarbij je het doel al bereikt hebt. Dit vinden we bij PrettySales altijd het allerleukste en is ook mede de reden waarom we altijd moodboards maken. Voor de visualisatie maar ook om echt goed in beeld dagelijks de herinnering te hebben naar iets wat er gaat komen, waar je het voor doet.

Vergeet vooral niet het gevoel voor te stellen en wat je zult hebben zodra je je doel bereikt hebt, en hoe je er dan uit ziet en wat je dan doet (gedrag), misschien hoor je er wel een geluidje bij.. Het lijkt misschien gek als je dit voor de eerste keer doet, maar echt het werkt, probeer het maar eens.

Maak dan een schema wat je per maand, week en zelfs per dag zult moeten doen, de komende 3 maanden, om tot dat punt te komen.


Voor nu hebben wij bij PrettySales elke maand goals gesteld, maar ook nog voor einde jaar, voor over 6 maanden en voor eind volgend jaar and so on. Overal hebben wij een gedetailleerd plan voor uitgedacht en een apart moodboard, welke staan te pronken in onze PrettySales Office. Breng je Goals in beeld!

De tip en direct ook grote uitdaging, verstop je niet achter Corona met jouw doelen. THINK BIG!

Ennn dan….FOCUS!!


4. Successen vieren


Belangrijke tip: Vergeet nooit jezelf te belonen als je vooruitgang boekt. Verandering en groei kan niet makkelijk zijn, zeker als het lastig is minder goede gewoontes te verbreken. Wees trots op elke stap dichterbij je doelen. Beloon jezelf op de weg ernaartoe. Het hoeft echt niet over de top te zijn, het kan zo simpel zijn als een manicure, heerlijke cappuccino bij je favo barista, you name it! Ja en als je het dan eenmaal behaald hebt, ankeren wij het euforische moment wel eens met een bubbeltje uit onze roze koelkast ✨


Tot slot!


Het maakt natuurlijk niets uit of je je doelen een beetje hebt losgelaten, de ene hebt bereikt en de rest niet, of dat je even een andere weg in bent geslagen.

Een check op je doelen in het laatste kwartaal kan je net even die extra ‘schop onder de kont’ geven die je nodig had om het weer op te pakken. Waar ligt de uitdaging nu en de zeilen en koers de juiste richting op te veranderen, en als dingen niet werken, daar vooral niet te lang in te blijven hangen.

Elk moment in het jaar is een goed moment om te reflecteren en doelen te stellen. Het is een hele gemakkelijke manier en zeker waardevol voor succesvol werken.

Zoals eerder genoemd, we hebben allemaal aan den lijve ondervonden hoe snel alles kan veranderen,  hoe eindig jij 2020?


If your dreams don’t scare you, they’re not big enough🙏🏼

Recente blogposts

Alles weergeven

Assistant Store Manager Morphe Cosmetics

Finally! Morphe Cosmetics komt naar Nederland! Voor deze rol is PrettySales exclusief op zoek naar DE Assistent Store Manager voor de binnenkort te openen Morphe Store in de Kalverstraat te Amsterdam.

© 2019 PrettySales, gevestigd te s-Gravenhage en ingeschreven in het Handelsregister onder KvK-nummer 73114421
Op al onze diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing. 
Bij PrettySales vinden we jouw privacy erg belangrijk. Dit betekent dat wij vertrouwelijk, zorgvuldig en volgens de geldende privacywetgeving (AVG) omgaan met de gegevens die wij over jou te weten komen. Download hieronder de Voorwaarden en de Privacy Statement.

  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon